Oletko narsistin uhri?

Kohtaatko arjessasi henkistä väkivaltaa
etkä tiedä miten selvitä tilanteesta?

Minulla on ratkaisu, joka saattaa auttaa.

 

Kerro lisääOta yhteyttä

Narsisti pitää ympäristöä otteessaan.

Narsisti purkaa omaa huonommuudentunnettaan aiheuttamalla toiselle mielipahaa. Narsisti voi olla joko mies tai nainen ja hän voi olla nuori tai varttuneempi. Hän voi olla korkeasti koulutettu tai kouluja käymätön. Narsistin ihmissuhteet ovat riippuvuus- ja palkitsemissuhteita ja ne kestävät niin pitkään kuin ne hyödyttävät narsistia. Narsisti esittää tunteita, joita hänellä ei ole. Hän hurmaa kunnes olet hänestä hurmaantunut. Olet luultavasti saanut kokea, kuinka hänen käytöksensä yhtäkkiä muuttui tylyksi, jopa halveksivaksi. Sinuun tuli jäätävä olo. Toivot että tämä olisi vain jotain väliaikaista ja että tilanne pian palaisi entiselleen. Sinulla on kuitenkin yhä useammin selittämättömän paha olo, jonka seurauksena kehokin on alkanut oireilla.


Avaa silmäsi ja näe asiat sellaisena kuin ne ovat. Olet saattanut joutua narsistin vaikutuspiiriin.
Mitä enemmän kolhuja itsetuntosi saa, sitä vaikeampi sinun on koota itsesi ja löytää tarvittavat voimavarat vapautuaksesi loukusta.

Katkaise mielivalta!

Narsistin aiheuttama mielipaha on myrkkyä sielulle. Älä jää tuleen makaamaan, vaan toimi!
Hyvä uutinen on, että eheytyminen on haastellisissakin tilanteissa täysin mahdollista. Omilla valinnoillasi pystyt vaikuttamaan henkiseen hyvinvointiisi ja siihen, että elämäsi on merkityksellistä ja hyvää.

Ensin sinun on selkeytettävä minäkuvasi ja löydettävä oma tahtosi.

Eheytyminen on mahdollista.

Narsisti tiedostaa että hänen ainoa mahdollisuutensa ovat herkät ihmiset, joiden sielussa on jotain valmiiksi haavoittunutta. Haavoittuneella henkilöllä on saattanut kasvuiässään olla turvaton kiintymyssuhde jompaan kumpaan tai ehkä molempiin vanhempiinsa. Haava on voinut repeytyä entistä suuremmaksi koulu- tai kaveripiireissä. Sielussaan kivuliaita kokemuksia kantava ihminen usein toivoo rinnalleen vahvan kumppanin, josta saisi kaipaamaansa tukea, turvaa ja rakkautta.  Kohdatessasi itsevarmana esiintyvän vastakkaista sukupuolta olevan henkilön, olet mahdollisesti törmännyt tulevaan seurustelukumppaniisi.

Toivokaamme, ettei kyseessä kuitenkaan ole narsisti, jonka tapoihin kuuluu rutiininomaisesti hurmata kohteensa kaikilla hyväksi havaitsemillaan menetelmillä. Hän antaa huomiota, käyttää ylisanoja ja esittää suuria tunteita. Yllättävän nopeasti hän puhuu teidän välillä olevasta suuresta rakkaudesta ja miten juuri sinä olet hänelle erityinen. Narsistin suuret puheet saattavat hämmentää mutta sydämen kaipuu hiljentää järjen äänen. Tunnet löytäneesi pelastajasi. Mielessäsi on herännyt toive saada hyvitystä kaikille aiemmille pettymyksillesi. Surullista kyllä, narsisti tulee tuottamaan vain lisää pettymyksiä.

Kaikki, mitä mahtipontisesti esiintyvä narsisti maalailee rakkauden palosta ja suurista tunteista on tyhjää puhetta eikä hänellä todellisuudessa ole aikomustakaan lunastaa sanansa. Saatuaan sinut pauloihinsa, hän kyllästyy ja etsii seuraavan kohteensa. Mikäli et kykene päästämään hänestä irti, saat olla mukana eräänlaisena sivuhenkilönä, mikäli sinusta on hänelle selvää hyötyä. 

Narsistin loukkuun ajautuneella henkilöllä on edessään haaste.

Hän on jäänyt yksin ja sydän on murskana.
Itsetunto on valahtanut ja tilalle tullut pahoinvointi, joka jatkuessaan on vaarassa kasvaa syväksi tuskaksi.
Hyvä uutinen on, että eheytyminen ja mielenrauha ovat kaikesta huolimatta täysin mahdollisia jopa narsistin runtelemalle ihmiselle.
Tämä edellyttää kuitenkin omaa panosta.
Ensin on tiedostettava oma tahtonsa eheytyä.
Tahdotko voida paremmin?

Eheytyminen ja henkisen hyvinvoinnin vaaliminen voi tapahtua eri tavoin. Ne menetelmät, jotka itse olen kokenut toimiviksi ovat ihmiseen lempeästi ja kannustavasti suhtautuva, käytännönläheinen Psykosynteesi sekä elämää eteenpäin vievät rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset. Psykosynteesivalmennuksessa käytetään toimiviksi huomattuja menetelmiä kuten keskusteluterapiaa, ACT-menetelmää (suomeksi Hyväksymis- ja omistautumisterapia), kognitiivista käyttäytymisterapiaa, hahmoterapiaa ja taideterapiaa. Valmennuksessa viivytään menneissä tapahtumissa vain sen verran kuin se on tarpeen. Painopiste on nyt -hetkessä ja katse on tulevassa. Kaikissa eheytymisprosesseissa tärkeintä on luottavainen ja turvallinen suhde valmentajaan tai terapeuttiin, jonka kanssa matkan tekee.

Avaimet narsistin kohtaamiseen

Narsistia on vaikea parantaa, joten oleellista on, miten sinä hänet kohtaat. Kohtaamisessa tärkeintä on, että varjelet itseäsi. Omaksi parhaaksesi (ja narsistin harmiksi) sinun on ryhdyttävä pitämään huolta omasta henkisestä hyvinvoinnistasi. Valmennuksessa kartoitamme mitä luontaisia voimavarojasi sinun on hyvä vahvistaa. Tutustumme myös niihin ominaisuuksiin ja toiminta- tai reaktiomalleihin, joihin toivot muutosta. Halutessasi kartoitamme myös mitkä ovat ne mahdolliset karikot, jotka oman hyvinvointisi vuoksi haluat välttää.

Muutos on mahdollinen

Psykosynteesivalmennuksessa opit tuntemaan itsesi uudesta näkökulmasta. Psykosynteesin perustaja italialainen lääkäri ja psykiatri Roberto Assagioli vertasi ihmisen persoonallisuutta kapellimestariin ja orkesteriin. Kapellimestari on ihmisen ydinminä, joka vastaa syvintä itseämme ja tahtoamme. Kun ihmisessä ilmenee toistuvia ajatus- ja käytösmalleja, hän on psykosynteesi-ajattelun mukaan kehittänyt erilaisia osapersoonia. Erilaiset osapersoonamme muodostavat ”orkesterin”, jota kapellimestari johtaa.

Valmennuksessa tutkimme mitkä osapersoonistasi palvelevat sinua ja mitkä taas rajoittavat sinua. Valmennuksen tarkoitus on paitsi eheyttää myös tukea sinua toteuttamaan itseäsi tavalla, joka tuo elämääsi merkitystä. Uhrina eläminen ei tuo kenellekään hyvää elämää.

Pidätkö huolta itsestäsi?

Psykosynteesivalmennus tukee hyvinvointiasi ja antaa sinulle työvälineitä kohtamaan elämän mukanaan tuomia haasteita. Henkinen valmennus tekee hyvää kaikissa elämäntilanteissa. Vaikeina hetkinä on erityisen helpottavaa saada valmentajan tarjoamaa henkistä tukea.

Tyytyväiset asiakkaat kertovat

”Psykosynteesi ja rentoutusharjoitusten parissa työskentely Ninan kanssa on avannut minulle täysin uuden tavan kohdata aiemmin kokemani haasteet ja vastoinkäymiset. Ninan lempeä ja hyäksyvä tapa kohdata ihmiset on ainutlaatuinen ja uniikki! Tapa viestiä luottamusta ja uskoa välittyy syvästä ymmärryksestä ihmisyyteen ja Ninan rautaisesta ammattitaidosta ja sen soveltamisesta yksilöllisesti! Oma syvempi ymmärrykseni ja yhteys itseeni on vahvistunut merkittävästi harjoitusten myötä, ehdottomasti jatkaen harjoittelua ja lämpimästi suositellen.”

Jade Viljamaa

Näyttelijä

”Lähdin uteliain ja avoimin mielin kokeilemaan Psykosynteesiä.

Olen kokenut ainakin oman valmentajani (Ninan) kohdalla sen olevan toimiva menetelmä. Havaintojeni ja kokemukseni mukaan menetelmä haastaa myös henkilökohtaiseen kasvuun.

Olen tähän mennessä osallistunut viiteen istuntoon ja tulen jatkamaan näitä edelleenkin.

Suosittelen lämpimästi Nina af Enehjelmin Psykosynteesi-valmennusta”.

Meri-Sofia Lakos

Freelance muusikko ja laulaja, kreikan ja persian kielen asioimistulkki

”Olen tuntenut Ninan 90-luvun alusta lähtien. Olen näitten vuosien aikana huomannut Ninan kiinnostuksen ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin. Hänellä on lämmin, ymmärtäväinen ja kuunteleva läsnäolo. Pyydettäessä hän myös ottaa kantaa. Voin lämpimästi suositella Ninaa Psykosynteesi-ja rentoutusvalmentaja!”

Helena Plathan

Sellisti ja muotisuunnittelija

Kuka Nina

Olen suorittanut kaksivuotisen ammattikoulutuksen Psykosynteesi-valmentajaksi Humanova-oppilaitoksessa Tukholmassa, minkä lisäksi olen sertifioitu Surutyön ohjaaja (Svenska institutet för Sorgbearbetning).
Helsingissä opiskelin Sampsa Korhosen ohjauksessa Rentoutusvalmentajaksi, joka on ollut hyödyllinen ja tarpeellinenkin lisä Ruotsissa suorittamalleni Hypnoterapeuttikoulutukselleni 

(Svenska hypnosskolan SSEAH)
Henkilökohtaisen kehitykseni eräs kulmakiviä on ollut ACA:n 12 askeleen-ohjelman suorittaminen Tukholmassa. (ACA toimii myös Suomessa.)
Olen työskennellyt toimittajana sekä suomen- että ruotsinkielellä ja Tukholmassa työskentelin omin opintojeni ohessa ruotsinkielenopettajana. Olen myös työskennellyt mainostoimistossa copywriterinä ja myöhemmin pr- ja tiedotuspäällikkönä. Olen kirjoittanut neljä tietokirjaa.
Minulla oli aikoinaan mahdollisuus opiskella vyöhyketerapeutiksi ja harjoitinkin tätä ammattia kunnes elämäntilanteeni muuttui sellaiseksi, että siirryin tapahtumajärjestäjäksi, jonka parissa työskentelin monenmonta vuotta.

    Älä epäröi kysyä minulta mitä tahansa tähän liittyvää. Yhteydenotto ei vielä velvoita sinua mihinkään.

    Ota ratkaiseva askel kohti muutosta !